sotto.ro
Yuppy
Info
x
info

OK

Info
x
info

» Toate forumurile » Modele noi » Lansari modele noi »

Fiabilitate skoda octavia 1,9 tdi 4x4

Intra in contul tau
 Username:  Password:
am uitat parola | nu am cont
Activitate | Top

Cauta job

ejobs

Voteaza:
Rating curent: (4 voturi)

Trimite prin Y!M
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
compresor123
4 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 08:58

As dori sa achizitionez o Skoda Octavia Break 1,9 TDI 4x4.
Va rog sa imi comunicati informatii in legatura cu fiabilitatea acestui model. Va multumesc.

Raporteaza abuz de limbaj
ursaque
10 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 02:25

e motor oka

dupa 100 de mii toate incep sa caraie, daca motorul sta oka , o sa schimbi distributia, volanta, discul de ambreiaj , rulment, etc
ca idee o sa o mai cumperi odata in 5 ani
filtrul de particule -motorina ( dpf) se infunda si de ex la opel costa 2000 de euro

Tomi
15 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 02:43

Ia una pe benzina (sunt mai ieftine la intretinere, iar consumul in oras e apropiat de cel pe motorina, recomand 1.8 T) si incearca sa te interesezi mai bine de masina si de problemele ei obisnuite pe niste forumuri skoda Eu mi-am schimbat masina de curand si iti recomand sa citesti !! Per total sunt masini bune cu o tinuta de drum placuta si performante decente, dar incearca sa vezi ce oferte sunt si la celelalte marci

rdirectoru
2 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 07:04

De la: ursaque, la data 2009-01-25 02:25:58e motor oka

dupa 100 de mii toate incep sa caraie, daca motorul sta oka , o sa schimbi distributia, volanta, discul de ambreiaj , rulment, etc
ca idee o sa o mai cumperi odata in 5 ani
filtrul de particule -motorina ( dpf) se infunda si de ex la opel costa 2000 de euro

Interesant ar fi sa raspunda un posesor de Octavia si nu sa-si dea cu parerea toti neavenitii.Eu am o astfel de masina (e drept ca nu e 4x4) si in doi ani si jumatate nu am facut decat revizii.De unde povestile ca in 5 ani o mai cumperi odata?Dupa cum te exprimi probabil esti posesor de Opel asa ca e indicat sa comentezi despre Opel.

horiascubli
1 mesaj
Oras: Sighetu Marmatiei
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 09:02

Cred ca este una din cele mai fiabile masini de pe piata.
Am cumparat in 2003 una asemanatoare si am circulat timp de 5 ani.
La vanzare avea 205.000 si nu am facut decat intretineri curente(desigur si chitul de distributie de doua ori-la 80.000 km)
Recomand si garantez , fara nici o retinere Octavia.
Este masina ideala pt.Romania( consumul este incredibil de mic.

bv26cry
17 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 09:21

despre consum stiu ca este mic la diesel.spunea cineva ca ati recomanda 1.8Eu nu sunt de acord.Probabil respectivul nu a auzit de noua tehnologie TSI.Eu asta ati recomand daca vrei benzinar

terescencopuiu
2 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 09:21

Am de vanzare Skoda Octavia II Scout 4x4 si iti pot sta la dispozitie cu nr. de tel:0728121036

ssorin_bv
8 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 10:19

Daca iti place mult Skoda si te hotaresti sa o cumperi fugi repede si ia-ti un Volkswagen.

FLORIN24
5 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 10:30

De la: ssorin_bv, la data 2009-01-25 10:19:43Daca iti place mult Skoda si te hotaresti sa o cumperi fugi repede si ia-ti un Volkswagen.

e bun si Ww si Skoda eu personal am o skoda octavia 1.9 11o cp full , si is incantat de toate la ea are consum mic, fuge de manca pamantul, distributia nu e scumpa eu am dat 1250 de lei noi deci nu mi se pare scump am cu ea 1920000 de km si merge tava dei eu ti o recomand da daca ai bani ia skoda doi ca e mai noua

BigBosss
12 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 11:17

Ce pot sa-ti spun...am avut skoda din 2003 pana in 2007.Am fakut peste 320 mii km. am fost foarte multumit de ea...foarte fiabila la omorul pe care l-a mancat.Dar este obigatoriu sa-ti pui pachetul de drumuri grele pt ca alfel poti avea probleme cu baia de ulei (s-o spargi) eu asa am patit si am pus aceste pachet (inaltatoare si scut suplimentar) ulterior.Mare atentie cu turbina sa nu mergi batraneste cu ea.E motor care necesita peste 2500 de ture alfel in timp te lasa turbina daca schimbi numai la 1800 Rpm.Succes.

HORRACE
1 mesaj
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 12:12

Sal,daca vrei sa iti cumperi o octavia 4x4 este cea mai buna alegere.
Am avut una din 2003,am vandut-o acum 2 sapt,in tot acest timp,in regim de mers normal am schimbat decat consumabile la ea.Este foarte bine "stransa",se comporta extraordinar,sunt mult mai bine "pipaite" de constructor.
Are pachetul de drumuri grele,suspensii pe gaz monroe,scut din otel(F REZISTENT) care "imbraca" si cutia de viteze in 6 rapoarte.
La drum lung este o adevarata placere,pe autostrada dupa 120km/h poti merge cu a 6-a si vei avea consum de 5,5 la suta pana la 150km/h.Dupa aceasta viteza va consuma mai mult aproape 10,11 litri/suta.
Tractiunea,sistemul in sine este de la porsche,totul este protejat,este capsulat,pentru protectie,n-ai sa auzi ca "mi-am agatat cardanul sau mi-am izbit grupul intr-un bolovan".
In mers normal pe asfalt trag rotile din fata,pe teren accidentat,macadam sau zapada raportul tractiunii este:60% fata si 40% spate.
La munte,pe zapada,este o adevarata cataratoare(obligatoriu anvelope de iarna),urci pe unde urca un jeep,sa nu fie gropi caci dupa cum stim are garda totusi joasa,daca vorbim de Skoda Scout este suv in toata regula.
Franeaza si accelereaza ca pe uscat.Nu vreau sa te plictisesc sunt mai multe....dar de la un fan skoda concluzia este s-o cumperi nu vei fi dezamagit.Pt mai multe intrebari hpristavu@yahoo.com

vrajitoru_23
2 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 13:35

din ce am auzit eu de la un vecin mecanic la skoda cel mai bun motor pt ea e cel diesel. cum au zis si ceilalti fuge bine si consuma putin daca mergi domol. am mai auzit ca e mai bine "inchegata" skoda tur sau 1, din ce am vazut pe site la ei se mai vand, e si ceva mai ieftina ca cea 2 daca nu te intereseaza prea tare designe-ul, te indrum sa iti faci o comparatie de pret intre cele 2....bafta.....(ce mi-ar placea si mie o skoda, chit ca e 2x4 sau 4x4, dar de unde bani:(()

je1
5 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 13:59

Da dar cat e intretinerea la una si cat la alta?
La W vei da pe revizie minim 1000 ron iar la octavie 520 ron
La asta te-ai gandit?

sorin559
6 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 15:49

Frate eu am o octavia 1.9 tdi , 4X4 elegance de 4 ani si sunt foarte multumit de ea , nush daca cei ce au comentat mai sus poseda o astfel de masina dar eu in 4 ani am schimbat la ea doar filtre si curele de distributie , se spune ca brekurile sunt mai galagioase , ba din contra mie nu mi sa parut , ba chiar a mea este mai silentioasa ca un opel 1.7 cdti 2007, deci ce sa zic baniii sunt aitai nu lasa pe altii sa te influienteze , si hai sa iti zic un mic secret care de acum nu cred ca mai e secret aproximativ toate piesele sunt cele de pe golf 4cel putin la motor toate sunt la fel. asa ca....alege varianta mai scumpa golf 4 sau cea mai ieftina skoda octavia.... daca esti din zona poate vrei sa mergi cu a mea o tura sa vezi cum merge.

ursaque
10 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 15:54

Nush de ce zici ca numai posesorii....poate din cauza exemplului cu opel

asa ca sa te linistesti te lamuresc ....skoda 1.9 tdi - se folos pe firma si skoda rs 2001 1.8 T pt joaca

si daca nu e destul am prieten bun la service Porsche Romanika...

de ce oare am cunostine despre masinile alea???

sorin559
6 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 16:01

Eu nu zic ca nu ai avea cunostinta dar ai avea o mai buna cunostinta daca ai avea o astfel de masina....

ANTONNY
15 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 16:26

anul trecut am fost la bran si unul din prieteni avea skoda 1.9 tdi 4x4 si nu avea unde sa parcheze ....si face eu o bag in zapada k am 4x4 am lasat masina acolo am fost ski ...si acum hai sa vedem daca iese...nu sa miscat din loc acolo a ramas 16 oameni am impins la ea

manymany
2 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 19:41

da fratioare,dar daca zapada era moale si el a intrat tare ,cat timp a stat ea s-a lasat.
acelasi lucru in acelasi loc ar fi patit si un SANTA FE sau altele,hai nu mai fiti rautaciosi daca nu aveti posibilitatea la asa ceva

in alta ordine de idei eu am din august 2008 o OCTAVIA 2 1.9 TDI SI NU FAC DIFERENTA INTRE EA SI PASSAT

ursumunte
5 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 20:40

De la: ssorin_bv, la data 2009-01-25 10:19:43Daca iti place mult Skoda si te hotaresti sa o cumperi fugi repede si ia-ti un Volkswagen.

spatiu si consumul difera la aceeasi motorizare
castiga skoda detasat !
daca vroia vw inreba de ea de c nu i recomanzi Audi catoti romanii ca e la moda
am skoda si nu am schimbat decat consumabile , revizi , intradevar poti avea necazu cu voalanta ,eu am avut sa schimbat in garantie
dar sa inbunatatit problema intre timp
eu am cautat pe piata doua luni juma masina si nu am gasit nimic ca pret /calitate /consum /spatiu si durata de viata
am prieteni care au de 400 000 km si nu o vinde inca!!!
de ce oare?
si mai are si alte marci
A SI PT CEL CU DISCURILE DE AMBREAJ CAT STAI CU PICIORU PE AMBREAJ?
si nu am calcat niciodata la porse
am facut totul la brady la metro militari e cu 30%mai ieftin decat porse

ursumunte
5 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 20:44

a si de ce vrei tu 4X4? la ce o folosesti?
mege tot timpu 4X4 !poti doar sa limitezi tractiunea dar nu de tot!

ssorin_bv
8 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 01:08

Sa nu uitam ca Skoda apartine de Vw. Si nu cred ca cei de la Vw ar face mai bune Skodele. Intelegeti ideea?

ssorin_bv
8 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 01:17

Si sa vorbim si de costuri: Skoda octavia 4x4 Scout are un pret destul de frumusel. Cu aceeasi bani imi cumpar un passat. Si sa nu primesc vreo replica de genul : da dar passatul nu merge pe unde poate sa mearga Skoda Scout.Ma refer la offroad. Hm, ce ziceti?

ssorin_bv
8 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 01:24

De la: ursumunte, la data 2009-01-25 20:44:17a si de ce vrei tu 4X4? la ce o folosesti?

Aluzia cu Audi nu merge. Deja intram in povesti fara sfarsit. Ideea mea este sa fii un pic istet si sa te "invarti" un pic asa ca esti roman si sa incerci sa -ti iei un vw in loc de Skoda. Daca esti atent cu ea poti sa ajungi la aia 400.000 ai pritenilor tai. In momentul in care ai sa fii posesor de Vw ai sa fii mai multumit decat cu o Skoda. Gresesc cumva?

Churchill
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 09:32

Vreti probleme ? cititi mai jos: si cumparati-va skode

Prima problema este ca masina nu a avut carte de service; In euforia bucuriei cand am luat masina consilierul clienti nu mi-a aratat continutul mapei masinii; Mi-a dat mapa, masina si am semnat; In concluzie masina nu are carte de service; Intre timp am rezolvat problema la PORSCHE

Centuri care zdrangane – pentru a elimina zgomotul s-a recurs la izolarea inelelor de la bancheta cu banda izolier in service; bineinteles ca zgomotul nu a disparut. Problema s-a rezolvat in cele din urma prin strambarea cu un levier a suportilor centurilor tot in service.

Geam cazut – rezolvat pentru moment; pentru ca, dupa doua saptamani a cazut din nou; A doua oara pentru a ajunge la mecanismul macaralei de geam, pentru scoaterea niturilor de aluminiu s-a folosit un dorn si ciocan, apoi dupa scandal s-a recurs la scoaterea acestora cu o bormasina.
Dupa reparatie nu s-au mai pus toate clipsurile fetei de usa la loc

Usa indoita – dupa reparatia de tinichigerie in masina nu se mai putea urca nimeni deoarece toata tapiteria era plina cu praf rezultat in urma slefuirii sprit-chitului

Inlocuit rulmenti amortizoare dupa vreo doua vizite la 10000km; dupa inlocuire am constatat ca in apropiere de cele 3 piulite care tin amortizorul stanga, capota este zgariata ( s-a “remediat” in parcare unde s-a pus vopsea cu degetul)

Directia troncane in special pe parte dreapta ( am venit de trei ori cu aceasta problema si de fiecare data mi s-a spus ca mi se pare s-au ca este normal sa faca asa ); exact in a doua zi dupa ce a iesit din garantie, cei de la service au facut o uriasa descoperire si anume au inlocut vreo 4 bucsi, bineinteles contracost (800 RON)

Motorul cand este rece ( in special ) scoate niste pacanituri ciudate insotite de o intrerupere a mersului rotund;

Cand sunt in trafic si cutia impreuna cu motorul sunt incalzite, rulmentul de ambreiaj incepe sa fluiere sa tacane ; zgomote sunt accentuate o data cu calcarea ambreiajului; am schimbat volanta si rulmentul

In treapta a doua de multe ori masina “da in nas”
Am schimbat turbina

Zgomot foarte puternic de vant in spate stanga si mai nou si in fata; precizez ca aceasta problema este efectiv de la chedere, insa mecanicii de fiecare data au spoit efectiv in cel mai bun sens al cuvantului, geamurile cu cauciuc siliconic; Cu aceasta probleme am venit la service-ul BRADY nu mai putin de 6 ori si problema persista in continuare; La ultima vizita dupa un oarecare scandal, un domn in civil ( nu ii mai retin numele ) a pus un baiat din service sa stranga usa mai mult; problema insa a ramas in continuare;

Si cireasa de pe tort : Am obiceiul sa sterg motorul; zilele trecute cu ocazia incercarii de a sterge motorul, am constatat cu stupoare ca acel capac care acopera motorul nu este al masinii; CUM??? Acel capac este format din doua parti, si incepuse sa vibreze; Am dat jos capacul si am constat ca are rupte anumite componente, iar intre cele doua parti ale capacului am gasit bucati de smirghel

Faptul ca acel capac a fost probabil inlocuit cu cel de pe alta masina se poate proba, deorece l-am vazut pe unul din mecanici, la una din vizitele facute, pe monitorul din sala de asteptare, cu un capac pe care il monta pe masina, desi nu avea nici o treaba in acea zona a motorului;

Claxonul nu mai functioneaza cum trebuie; dupa sunet, unul din cele doua claxoane nu mai merge

Toate aceste probleme sper sa gasesesca rezolvare;
Nu pot sa cred ca aceasta masina are numai 35000 km; si a avut un prêt de 24000 Euro

compresor123
4 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 09:40

M-am orientat catre tractiunea 4x4 datorita problemelor care pot aparea iarna sau pe drumurile desfundate.
Cred ca ar trebui puse in balanta avantajele si dezavantajele unei 4x4 fata de 4x2.

compresor123
4 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 09:45

VW Passat Combi 4 motion ar fi o alternativa dar are garda la sol mai mica.
Ca fiabilitate, teoretic, VW este peste Skoda.
Ce alta varianta ar exista daca iti doresti o masina familiala, consum redus, cu garda la sol mai mare decat media ?

ursumunte
5 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 16:08

De la: ssorin_bv, la data 2009-01-26 01:24:46
De la: ursumunte, la data 2009-01-25 20:44:17a si de ce vrei tu 4X4? la ce o folosesti?

Aluzia cu Audi nu merge. Deja intram in povesti fara sfarsit. Ideea mea este sa fii un pic istet si sa te "invarti" un pic asa ca esti roman si sa incerci sa -ti iei un vw in loc de Skoda. Daca esti atent cu ea poti sa ajungi la aia 400.000 ai pritenilor tai. In momentul in care ai sa fii posesor de Vw ai sa fii mai multumit decat cu o Skoda. Gresesc cumva?

Ajungem sa ne certam si sa sustinem ce ne place noua de fapt in loc sa-i dam un sfat .
omu a cerut un sfat fata de o marca anume SKODA .si nu ce poate sa-si ia in loc de ea . poti avea norocu sa ti se arda doar un bec in 100000 km cum am un prieten sau poate sa schimbe 2 masini din cauza de defecte de fabricatie in 3000 de km cum am pe cineva deci depinde si de noroc
cunosc multe probleme si la mercedes!dar la alta masina mai ieftina!
frate uita-te in buzunar si vezi ce face fiecare compara pretul spatiu si ce stie sa faca si alege marca care-ti place , eu unu la cat a sarit motorina urmatoarea o iau pe benzina ca motorina sa dublat de cabd am cumparat o pasta
si nu se mai vede diferenta de consum motorin / pret benzina
eu am avut noroc cu skoda dar nu am avut norocul s-o feresc in trafic !am fost lovit de 8 ori anu trecut, fara vina.

GeeMan
2 mesaje
Oras: Cluj
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 16:42

Eu am Skoda Octavia 2 din dec.2007, motor 1.9 TDI - 105 CP, varianta Elegance cu cateva optionale. Pana acum am facut 25.000km, nu am avut nici cea mai mica problema. Am condus si skoda octavia 2, 4x4, diferenat nu se simte, sistemul de 4x4 fiind cu vasco-cupla puntea spate nu trege decat cand e nevoie , raportul din cate stiu eu este de 77-78% fata/23-22% spate.
Cel care zicea ca ai putea sa iti iei VW abereaza, nu o sa iei passat la pret de octavia si nici nu o sa coste reviziile la fel la passat si octavia, ca sa nu mai vorbim de dotari. Eu am dat 18.500Euro pe octavia, passatul cu aceleasi dotari depasea 27.000.
Cert este ca urmatoarea masina tot Skoda o sa fie, probabil Octavia 4.

Andutzu1907
1 mesaj
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 22:16

Mah nene pentru baiatul care a avut numai probleme cu octavia lui,presupun ca e a 2-a generatie,nush ce sa zic.Imi pare rau sincer ca aceste incindente nefiresti spun eu pentru "skoda", ti-au schimbat pe buna dreptate, parerea despre marca. Totusi la tine a fost un caz nefericit tind sa cred eu, ca prea au fost multe.
Sa revenim, detin o octavia tour, 2007, 1.9 tdi 101 cp
Am cu ea 80000 de km, schimbat distributia la 70000, asa am vrut eu,dau in ea si nu vreau sa am surprize.Sunt al doilea proprietar.
In afara de probleme cunoscute pt aceasta masina,chedere care scartaie,suiera dupa 120 in sus, destul de slaba fonoizolarea,pot sa spun ca sunt f. multumit de ea.trage ca o sclava, troncanelile de la drumurile patriei...n-ai ce face aia e.Masini bune raport calitate pret, decat un c...t de logan, sa fim seriosi.

TEDDYBEER
1 mesaj
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 23:07

Am o fabia din 2005 si am 130000km da vezi bine inafara de reviziile periodice si motorina altceva nu am bagat in ea acum vreau octavia caci mi-sa marit familia.

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
Mergi la: